PRESSITIEDOTE: Musiikkivideo: Laineen Kasperi (feat Sairas T) – Chomolungma

Legendaarinen Laineen Kasperi yllättää uudella synkkäsävyisellä ja mystisellä scifi-musiikkivideollaan jonka pääosassa nähdään Sampo Marjomaa.

Laineen Kasperin Psyko Cowboy-albumin maailmanlopun tunnelmissa etenevän elokuvallisen videon pääosassa pysäyttävän roolityön tekee Sampo Marjomaa. Lohduttoman dystooppisessa ja uhkaavassa maailmassa seurataan Vaeltajaa ja hänen koiraansa matkalla kohti tuntematonta. Visuaalisesti valtavirrasta poikkeava musiikkivideo yhdistelee tieteiselokuvaperinnettä ja videotaidetta. Psyko Cowboy-albumin on julkaissut 3rd Rail Music.

Chomolungma-kappaleen viesti ja videon synkkä maailmankuva ruokkivat toinen toistaan. Musiikkivideon voi tulkita käsittelevän vertauskuvallisesti myös ilmastonmuutosta ja meidän nykyhetkeämme keskellä toista pandemia-aaltoa. Videolla seurataan elämää suurtuhon jälkeen ja sen teemana on myös selviytyminen, toteaa musiikkivideon ohjaaja Juha Penttinen.

Musiikkivideon on ohjannut mm. Radiopuhelimet-yhtyeelle useita videoita tehnyt ja Acid Cinema-taidekollektiivissa vaikuttanut oululainen kuva-/videotaiteilija Juha Penttinen. Kappaleessa featuroi arvostettu ug-rap-legenda Sairas T.

Tekijöiden esittelyt:

Laineen Kasperi

Laineen Kasperia kutsutaan muusikoksi, räppäriksi, äänisuunnittelijaksi, säveltäjäksi, runoilijaksi, rappiotaiteilijaksi ja kansakunnan omatunnoksi. Laineen Kasperi on Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyään helsinkiläistynyt pitkän uran ja kokemuksen omaava rap-artisti, -tuottaja, äänisuunnittelija ja DJ.
Suomen Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Laineelle Suomi-palkinnon vuonna 2016 ja Laineen “Vihapuheita & rakkauslauluja” -albumi oli ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi 2018.

Lisäinfot ja haastattelupyynnöt:

laineenkasperi@gmail.com

Sampo Marjomaa

Pitkän linjan käsikirjoittaja, ohjaaja ja esiintyjä, joka on kansalle tutuin ikonisesta vastakulttuuri-ohjelmastaan Hauskat kotivideot. Tämän lisäksi Marjomaa on tehnyt useita vähemmän kaupallisia projekteja pohjaten kansanperinteeseen, historiaan ja underground-kulttuuriin.

Lisäinfot ja haastattelupyynnöt:

samposmarjomaa@gmail.com

Sairas T

Sairas T on alun perin Savonlinnasta kotoisin oleva, mutta Kotkassa varttunut räppäri, joka asuu nykyisin Helsingissä. Hän kuuluu Pohjalla-joukkoon yhdessä muun muassa OD Kokemuksen, SLS:n ja O’Malleyn kanssa. Sairas T:n toinen albumi Delirium nousi Suomen virallisen albumilistan toiselle sijalle. Levy on sittemmin striimannut kultaa ja kappale “Valkoinen käärme” platinaa Spotifyssä.

Juha Penttinen

Musiikkivideon ohjaaja Juha Penttinen on pitkän uran taiteen parissa tehnyt oululainen ohjaaja, käsikirjoittaja, kuvataiteilija, sarjakuvataiteilija ja videotaiteilija. Monipuolinen taitelija Penttinen on tunnettu mm. kulttistatuksen omaavan Acid Cinema-taidekollektiivin perustajana, useista Radiopuhelimet-orkesterille ohjaamistaan musiikkivideoista ja on tällä hetkellä työstämässä musiikkivideota brittiläisen Warp-levy-yhtiön Plaid-bändille.

Lisäinfot ja haastattelupyynnöt:

email: acidcinema@gmail.com

p. 045 8532 583

3rd Rail Music

Levy-yhtiö.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

3rd Rail Music
http://www.3rdrailmusic.fi
PL 235, 00531 HKI
040-5110474
@kolmasraide

http://www.facebook.com/kolmasraide

LINKKI VIRALLISEEN VIDEOON. TÄMÄN LINKIN VOI LIITTÄÄ JUTTUUN: PYSYVÄ LINKKI: SAA JAKAA!

Pressikuvat (Kuvat saat isommaksi klikkaamalla):

Kuvat: Mikko Männistö / Juha Penttinen